– Wie ben ik?

Wie ben ik?foto73

Mijn naam is Carlien Bul-Bloemendal (geboren in 1973). Ik woon met mijn gezin in Alkmaar.

Ik ben psycholoog, kindercoach en opvoedcoach en mag werken als leerkracht in het basisonderwijs. Van 2016 tot 2022 heb ik een succesvolle praktijk gerund als kinderpsycholoog en kindercoach. Vanaf 2022 heb ik mij gespecialiseerd in begaafdheidsonderzoek bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Hiervoor neem ik de KIQT+ af en mogelijk ook andere onderzoeken naar prikkelverwerking bij het kind. In 2022 heb ik besloten de begeleiding te beëindigen en over te gaan op het afnemen en verwerken van begaafdheidsonderzoek. Daarnaast heb ik besloten het basisonderwijs in te gaan als intern begeleider.

Waarden psycholoogIMG_4154

Ik heb gekozen voor deze praktijk vanuit de voor mij belangrijkste waarden.

Professionaliteit

Ik vind het belangrijk om mijzelf professioneel op te stellen richting mijn cliënten. Ik heb kennis van zaken en ik heb ervaring in het werken met kinderen en ouders. Ik werk hard en bereid me goed voor op nieuwe cliënten en de mogelijke problemen waarmee zij zich aanmelden. Een goede aanmelding door het invullen van het formulier is dan ook heel belangrijk. Ik maak gebruik van professionele materialen en ga zorgvuldig met persoonlijke informatie om. Als psycholoog heb ik een beroepsgeheim naar derden. Uw problemen zijn bij mij veilig.

Vertrouwen

De relatie tussen de cliënt en mij is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Om een probleem uit te kunnen werken tot een oplossing moeten cliënt en psycholoog elkaar vertrouwen. Alleen dan kunnen beiden eerlijk zijn en proberen om verder te komen. Ook het vertrouwen in een positieve uitkomst is onmisbaar. Dit kan tijdens de sessie(s) ontwikkeld worden.

Creativiteit

Creativiteit van kind, ouders en psycholoog zijn belangrijk om de problemen in beweging te krijgen. Er zal veel gevraagd worden van het voorstellingsvermogen van de cliënten en er zal ook een beroep gedaan worden op daadkracht. Oefeningen doen en vaardigheden uitproberen horen hierbij. Wanneer een cliënt in staat is dit met een dosis humor te doen, kunnen prachtige en werkbare oplossingen gevonden worden door de cliënten.

Enthousiasme

Het is belangrijk dat een cliënt er zin in heeft: zin om het probleem aan te pakken en een oplossing te vinden. Dit kan tijd kosten en zal soms op weerstand stuiten. Weerstand is moeilijk voor iedereen. Jezelf ontwikkelen en verder leren doet soms pijn. Toch zie ik vaak dat mensen meer veerkracht hebben dan zij denken en met een klein beetje hulp in staat zijn om oplossingen te bedenken en met veel plezier ook uit te proberen. Enthousiasme is daarom ook een waarde die heel belangrijk is, wanneer men naar mijn praktijk komt.

Terug naar boven