– Hoe werkt het?

Hoe werkt het?
IMG_4153

Het kind wil zijn leven weer op de rit krijgen en heeft hierbij de hulp van zijn ouders hard nodig. Ouders en kind hebben als doel tijdens de behandeling te leren om samen weer verder te gaan. Hierbij kan het zijn dat ouders en/of het kind nieuwe vaardigheden of inzichten leren. Dit kan gepaard gaan met (veel) weerstand.

Oplossen is kiezen tussen veranderen of accepteren

Ik heb een praktijk als psycholoog, kindercoach en opvoedcoach. Ik ben heel enthousiast over de insteek van mijn praktijk: ik wil een laagdrempelige praktijk zijn voor ouders en kinderen. Aanmelden, afspreken en starten. Geen doorverwijzing, geen wachttijden.

Het voordeel van mijn praktijk is, dat er direct, tijdens de eerste afspraak, begonnen wordt met aanpakken: een kick-start. Tijdens de eerste sessie wordt het probleem verkend en wordt er direct begonnen met veranderen: doelen stellen en gaan!

Problemen aanpakken doe ik in weinig sessies: één tot vijf sessies per probleem. Hierdoor kunnen de kosten laag gehouden worden. Deze aanpak is heel geschikt voor acute problemen die in plaats van tijdelijk, blijvend dreigen te worden. Ouders en kinderen moeten leren om te stoppen met het geven van aandacht aan het probleem en hun aandacht te richten op de mogelijke oplossingen. Dit kan door middel van het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Wanneer ik als psycholoog naar een probleem kijk, ben ik in staat om vlot te analyseren en kan ik met de klant snel naar de gewenste doelen toewerken. Gedachtes, acties en gevoelens worden onderzocht. Ik ben moedig en durf mensen inzicht te geven in zichzelf. Oplossen is kiezen tussen veranderen of accepteren. In beide keuzes kan ik mensen professioneel begeleiden.

Als kindercoach en opvoedcoach werk ik met vakkundige materialen, zodat kinderen en ouders de oplossing voor zich kunnen zien en kunnen ervaren. Deze oplossing leg ik voor hen vast in een persoonlijk overzicht, zodat zij, wanneer zij in hun eigen omgeving zijn, terug kunnen kijken naar hun eigen oplossing. De klant wordt op deze manier zelfstandig oplosser van zijn problemen en er vindt borging van deze vaardigheden plaats voor de toekomst.

Ik zou graag ouders en/of kinderen die een probleem hebben, willen vragen contact op te nemen met mij.

 

kindertekening-huis

Gewoontes, rituelen en afspraken vormen de muren van het huis.

De ouders vormen het beschermende dak en pas als dit stevig is, kan het kind zich vrij gaan bewegen:

eerst alleen binnenshuis en later ook veilig buitenshuis.

 

 

 

Op de pagina Aanmelding kunt u lezen hoe u zich bij de praktijk kunt aanmelden.

Terug naar boven