– Werk en Opleidingen

Werk en opleidingen

Mijn passie is sinds mijn jeugd om als psycholoog te werken en met ouders en kinderen om te gaan. Kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling verder helpen. Ouders die het even niet meer weten, helpen de draad weer op te pakken.

Master Psychologie

In 1997 ben ik afgestudeerd als Psycholoog in zowel de Klinische psychologie als in de psychologische Methodenleer (Psychologie afstudeerrichtingen) aan de Universiteit van Amsterdam.

Bedrijfsleven

Ik heb ervoor gekozen om niet binnen de GZ te gaan werken en om eerst andere terreinen te verkennen. Ik heb vijf jaar in het bedrijfsleven gewerkt bij o.a. Cap Gemini, ING Bank en Randstad Holding. Hier heb ik binnen de ICT gewerkt en als teamleider/business analist.

PABO en leerkracht

Tijdens mijn laatste jaar in het bedrijfsleven ben ik gestart met de PABO (Hogeschool van Amsterdam) om met kinderen te kunnen werken. Ik ben gestart als remedial teacher en heb daarna tien jaar als groepsleerkracht gewerkt. Ik heb gewerkt in de groepen 1 t/m 8 en de laatste jaren vooral in groep 8. Ik heb met veel plezier gewerkt in het onderwijs en ik vind het nu heerlijk om als ondernemer een eigen praktijk te mogen hebben.

Kindercoach en opvoedcoach

Ik heb de opleidingen tot kindercoach bij het CIVAS met succes afgerond. Daarnaast heb ik praktijkopleidingen gevolgd tot Kindercoach en opvoedcoach en een training Oplossingsgericht werken. Tijdens deze opleiding is ook gewerkt met de methode Kids’ Skills. Deze opleidingen heb ik gevolgd bij Tea Adema (http://opleidingtotkindercoach.nl/).

Eigen praktijk als psycholoog en kinderpsycholoog

Omdat ik als psycholoog aan het werk wil gaan met kinderen, heb ik bij het RINO de opleiding ‘Een eigen praktijk‘ gevolgd, zodat ik ook binnen de GGZ goed op de hoogte ben van het reilen en zeilen.

Vanaf 1 juni 2016 ben ik gestart met mijn eigen kindercoachpraktijk. De praktijk loopt goed vanaf de start en tot nu toe zijn de klanten tevreden (klik hier voor referenties).

Vanaf 2019 houd ik mij bezig met hoogbegaafdheid: het signaleren bij kinderen en hoe hiermee het beste omgegaan kan worden.

Sinds 2021 mag ik de KIQT+ afnemen: een intelligentietest voor begaafde, hoogbegaafde en ultrahoogbegaafde kinderen. Hierbij is het ook mogelijk om begaafdheidsonderzoek te doen: de zijnskenmerken en prikkelgevoeligheid bekijken van kinderen.

Nascholing

Juni 2017 – Instituut: Ontdek Autisme: Prikkelverwerking

Mei 2017 – Instituut: Ontdek Autisme: Basistraining Begrip voor Autisme

Augustus 2019 – Hoogbegaafde meisjes training

Literatuur

Zie hier voor een overzicht van studiematerialen.

Terug naar boven