– Praktijkruimte

Praktijkruimte

 

Cliënt en psycholoog/kindercoach
Cliënt en psycholoog/kindercoach

De praktijk is gevestigd binnen het gebouw van fysiotherapiepraktijk Vrij Bewegen.

Er kan gebruik worden gemaakt van de wachtruimte beneden. De  praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping. Wanneer u eerder aanwezig bent kunt u plaats nemen in de wachtruimte. U hoeft zich niet te melden bij de balie. Ook wanneer u niet aanwezig bent bij de sessies met uw kind, kunt u gebruik maken van de wachtruimte.

Wanneer ouders en kind komen zullen beiden aanwezig zijn bij de sessie tenzij het kind te jong is of bij advies als opvoedcoach. Het is de bedoeling dat voor andere kinderen tijdelijk opvang wordt geregeld. De aanwezigheid van kinderen of volwassenen die niet aan de sessie deelnemen kan invloed hebben op het verloop van de sessie. De aandacht mag uitgaan naar het kind waarvoor de sessie aangevraagd is. Wanneer het wenselijk is, kan er gewerkt worden met het kind zonder de ouders; bijv. wanneer het kind vrij zijn verhaal moet kunnen vertellen.

Op locatie

Wanneer het wenselijk is, kunnen de sessies ook op locatie worden gehouden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het onder schooltijd valt of wanneer het vervoer naar de praktijk lastig is. Ook voor ouders die het moeilijk vinden om in hun drukke leven de sessies in te passen, kan  het handig zijn om dichter in de buurt van de woonplaats van het kind de sessies te houden. Goede omgevingen kunnen zijn: de school waar het kind reeds vertrouwd is of (juist) een andere school of een buurthuis. Verandering van omgeving gebeurt altijd in overleg en indien mogelijk.

Wanneer er op locatie gewerkt wordt, zal er een goede ruimte aanwezig moeten zijn om rustig te kunnen werken. De focus moet liggen op de kindercoachbegeleiding en niet op de omgeving.

 

Praktijkmanagement:

Terug naar boven