Kinderen van de voedselbank

brochure-met-kindercoach-zaanstreek

Kinderen van de voedselbank

Stichting ‘Kinderen van de voedselbank’ voorziet kinderen van kledingpakketten met o.a. nieuwe kleding of nieuwe schoenen. Ook regelen zij voor sommige kinderen een verjaardagsdoos of organiseren een gezinsuitje naar een pretpark of dierentuin.

Met mijn praktijk heb ik bij mogen dragen aan de realisatie van deze brochure binnen de Zaanstreek. Ik vind het belangrijk om ook een maatschappelijke bijdrage te leveren aan het welzijn van kinderen en op deze manier werd dit mij mogelijk gemaakt.

Wanneer kinderen altijd in hergebruikte kleding lopen, dan kan de eigenwaarde dalen en kunnen zij een laag zelfbeeld krijgen. Soms worden zij buitengesloten door andere kinderen en worden zij gepest. Het trots kunnen zijn op hun nieuwe kleding kan een enorme boost geven aan de eigenwaarde van deze kinderen.

Het vieren van de eigen verjaardag is belangrijk voor kinderen. Een kind wordt in het zonnetje gezet op zijn partijtje en mag vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Door de bijdrage van de verjaardagsdoos met benodigdheden voor een kinderfeestje kunnen zij net als andere kinderen erbij horen. Kinderen willen tenslotte zoveel mogelijk ‘gewoon’ zijn.

Stichting ‘Kinderen van de voedselbank’ vind ik daarom een mooi initiatief.

Zie ook de website Kinderen van de voedselbank.

 

Terug