– Hart voor hulpverleners

Hart voor hulpverleners

Hulpverleners zijn naast kindercoaches en psychologen ook de mensen van de ambulances, politie en brandweer. We hebben het dan o.a. over de mannen en vrouwen die dagelijks op de ambulances rijden en de politie.

In de brochure ‘Hart voor hulpverleners’ heb ik geadverteerd om deze brochure mede mogelijk te maken.

hart-voor-hulpverleners

Bureau Halt

Er wordt o.a. informatie gegeven over Bureau Halt. Zij houden zich o.a. bezig met jeugdigen vanaf 12 jaar die zich bewust of onbewust bezig hebben gehouden met kleine criminaliteit. Samen met ouders wordt er gewerkt naar een terugkeer naar het goede pad. Bureau Halt kan een hele belangrijke stap zijn om te voorkomen dat jeugdigen op het verkeerde pad terecht komen. Zij doen dit door o.a. in gesprek te gaan met ouders en kind en door het geven van leeropdrachten zodat het kind zich bewust gaat worden van de gevolgen van zijn acties.

Bureau Halt schrijft zelf:

Onze aanpak: Voorkomen van agressie begint bij bewustwording en gedragsbeïnvloeding. 

Basisscholen en VO-scholen kunnen Bureau Halt uitnodigen om kinderen en jongeren voor te lichten over hoe Bureau Halt werkt en wanneer kinderen zich (soms onbewust) op het verkeerde pad begeven. Bijvoorbeeld wanneer een kind aanwezig is bij het stelen van een zak chips uit een supermarkt door een vriendje, dan is het kind medeplichtig en kan bij Bureau Halt terecht komen. Ook wanneer het kind zelf niet wilde stelen. Het kind moet leren zich te verwijderen en weg te lopen.

 

Politie: Campagne tegen nepwapens & Amber Alert

De politie richt de aandacht op de campagne tegen nepvuurwapens. Nepvuurwapens kunnen verwarring veroorzaken wanneer kinderen hiermee zwaaien. Wanneer iemand denkt dat het een echt wapen is, kunnen mensen in paniek raken en kunnen kinderen gevaar lopen. De politie vraagt ouders hun kind te leren om alleen binnenshuis te spelen met nepvuurwapens.

Zij richt de aandacht tevens op het aanmelden bij Amber Alert. Amber Alert probeert vermiste kinderen terug te vinden. Zij doen dit door iedereen te vragen om zich aan te melden via de Amber Alert app op hun mobiele telefoon. Wanneer een kind vermist wordt kan de politie in korte tijd aan veel mensen laten weten wie er vermist is, zodat het kind mogelijk gevonden wordt.